Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


X. KÉK LÁMPA HORGÁSZOLIMPIA

2020.03.03

l-kek-lampa-horgaszolimpia-2020-promo-1.png


X. KÉK LÁMPA HORGÁSZOLIMPIA

V E R S E N Y K I Í R Á S


A sportesemény szerepel a Belügyminisztérium 2020. évi Sportnaptárában.

A rendezvény helyszíne: SZÍKI TÓ

A Szíki tó 1991-ben létesült a Hortobágyi Nemzeti Park szélén Balmazújvárostól kb.1 km-re a helybéli ”SELLŐ” horgászegyesület tagjainak minél teljesebb körű horgászlehetőség biztosítására. Később a tagság hozzájárulásával napi jegyes horgásztatásra is lehetőség nyílott. A tó felülete nád foltokkal tarkított, hol csak 60 cm máshol meg 3m mély. A folyamatos telepítéseknek köszönhetően szinte minden horgász eredményesen távozik a tóról. A tó környezete folyamatosan karban tartott a tagság által végzett társadalmi munka nyomán. Mivel Nemzeti Park területén fekszik, ezért szigorúan ügyelünk a fegyelemre és tisztaságra /pl. sem csikket, sem napra héjat nem lehet szét dobálni/. A tó körül egységes szemetesek vannak elhelyezve elérhető távolságban. A 6,1 hektáron elterülő mesterséges állóvíz vizét a közvetlen közelében elfolyó Keleti-fő csatornából kapja. Átlagos vízmélység 2 méter. 

Programtervezet: 

2020. 05. 08.  14:00 – 14:30 gyülekező, nevezések egyeztetése

14:30 – 14:45 megnyitó, versenyszabályok ismertetése 

14:45 – 15:55 sorsolás, a helyek elfoglalása 

15:55 – 16:00 etetés 

16:00 órától – 2020. 05. 09-én 12:00 óráig verseny 

12:00 – 13:00 mérlegelés 

13:00 – 14:30 ebéd 

14:30 - eredményhirdetés és díjkiosztó 

A szervezők a program időpontjainak módosítási jogát fenntartják! 

A verseny rendezője:

Hajdú Rendészeti Sportegyesület
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Főszervező: Rantal Béla tel: 06 70 4567-747

Nevezési szabályok:

A nevezés a compoky69@gmail.com email címre írt jelentkezéssel történik, 2020. 04. 20-ig.

A versenyre kizárólag 2 fős csapatoknak lehet nevezni. 

Egyéni nevezésre nincs lehetőség.

Nevezési limit: 40 csapat (80 fő) 

A nevezéseket a beérkezés sorrendjében rögzítjük, melyről minden esetben visszajelzés küldünk. 

Helyszíni nevezés nincs. 

Nevezési díj:

A verseny nevezési díja 7.500 Ft/fő, azaz 15.000 Ft/csapat. 

A nevezési díjat a fenti nevezési határidőig a HRSE 18203071-06013573-40010011 számlaszámára szükséges utalni. 

Az utalás közleményében szükséges feltüntetni a következőket: • Kék Lámpa • Csapat neve.

Csak annak a csapatnak a nevezését lehet véglegesíteni, amelyik a nevezési díjat befizette. 

Számlaigény benyújtása a hrsedebrecen@gmail.com e-mail címen a pontos számlázási cím megadásával. 

A nevezéseket fogadja: Rantal Béla  a compoky69@gmail.com 

Generális szabály a tó házirendjében foglaltak! 

Ez alapján: 

Az állami horgászjegy rendelkezésre állása, törvényi előírás miatt kötelező! 

Szakál nélküli horgok használata engedélyezett! (Minimális követelmény, hogy a horog szakálla vissza legyen nyomva, vagy le legyen reszelve!) 

Etetőhajó, és elektromos kapásjelző használata NEM engedélyezett! 

Etetni áztatott szemes terménnyel (kukorica, búza stb.), vagy horgászboltokban kapható, természetes alapanyagokból készült etetőanyagokkal lehetséges.

NEDVES halmatrac használata KÖTELEZŐ! 

Azokat a halakat, amelyek a tóba visszaengedésre kerülnek, természetesen lehetséges lefényképezni, (halmatrac fölött) de a halakkal a legnagyobb kímélettel kell bánni! 

Állva fényképezni TILOS! Sebfertőtlenítő használata KÖTELEZŐ! 

A halak kopoltyújába benyúlni, azon bármilyen idegen eszközt átvezetni SZIGORÚAN TILOS! 

A kifogás és a visszaengedés között a halat nedvesen kell tartani! Amennyiben a hal súlyosan sérül (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani és napi áron ki kell fizetni! 

A halakat bármilyen módszerrel jelölni TILOS! 

A horgászhelyeket mindenki köteles tisztán elhagyni, etetőanyagot, csali maradékot összeszedni és az egyéb hulladékkal együtt a szeméttároló edénybe helyezni. Szemetelésnek számit a napraforgó, tökmag, stb... és a cigarettavég eldobása is. 

Mindennemű szemetelés kizárással jár!

WC használat: A halőrháznál 2 db kulturált WC áll a vendégeink rendelkezésére. A tóparton az ilyen jellegű természetes szükségletek végzése TILOS!

Horgászni csak a kijelölt helyeken beállókban stégek mellett lehet. Meríteni a stégről kötelező (a halak és a part menti növények védelmében)!

Horgászbotot felügyelet nélkül hagyni semmi esetre sem szabad. A parkolóban hagyott járművekért, és a tó területén hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk. 

További versenyszabályok: 

- Horgászni versenyzőkként egyetlen tetszőleges gyűrűzött bottal lehet, (beállónként összesen 2 db.) tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. 

- Pergetés és kifejezetten rabló halas módszer (amely 1/0-tól nagyobb horog, csalihal, pióca, nadály csali) kivételével bármilyen módszert és végszereléket lehet alkalmazni, de csupán egy horoggal. 

- Az értékelésbe csak szabályosan szájba akadt kifogott békés hal számít bele, amellyel kíméletesen kell bánni, a mérlegelésig életben kell tartani. Ha békés halra felkínált csalira szájba akadva fordul elő ragadozó hal fogása, az beleszámít az értékelésbe.

- Csali és etetőanyag az ésszerűségre és a környezetvédelemre tekintettel alkalmazható, betartandó a tó házirendjében foglaltak. Etetni folyamatosan lehet a verseny ideje alatt. Tűző, etető szúnyog használata tilos!          

- A szabályok betartására versenybírók vigyáznak, akik a mérlegelést is végzik, a szabályok megszegésével kizárás jár. 

- A kifogott halakat mérlegelés után vissza kell helyezni a tóba. 

- A mérlegelés minden csapatnak a horgászhelyén történik. A 20 órás időtartam alatt összesen 4 alkalommal (5 óránként). A 4 kg-nál nagyobb fogás esetén azt azonnal lemérlegeljük és visszaengedjük a tóba.  

- Tekintettel a keszeg állomány életben tartására, legalább 1,5 méter hosszú, keretes haltartó szákot kell használni.

- A verseny lefújásának pillanatában fogott és levegőben lévő hal még érvényesnek számít!

- A versenyszabályzat esetleges változása a megnyitón ismertetésre kerül! 

Étkezés: 

Az ételeket mesterszakácsok készíti a helyszínen bográcsban.  

A versenyzők a helyszínen vacsorát (Slambuc, vagy Öhöm)  és másnap ebédet (Marhalábszár pörkölt pásztortarhonyával) ételt, valamint étkezésenként egy-egy italt (sör vagy ásványvíz) kapnak.  Reggeliről minden versenyző saját maga gondoskodik.

Az ételek kiosztása és elfogyasztása a központi helyen (a parkolónál) történik, ahová a versenyzők felváltva érkezhetnek. A beállókban őrizetlenül hagyott horgászbotok nem lehetnek, ezért az étkezés és egyéb a horgászhelytől való eltávozás esetén a csapatok egyik tagja maradjon a beállóban. 

Díjazás:

Csapat:  
I-III. helyezett  kupa, érem, oklevél + Vándor kupa
IV-X. helyezett oklevél, tárgyjutalom 

Külön díj: A legnagyobb halat fogó

A verseny lebonyolítása:

Horgászni egyetlen tetszőleges bottal lehet, tartalék bármennyi rendelkezésre állhat. Tetszőleges végszereléket lehet alkalmazni, de csupán egy horoggal. A verseny ideje alatt folyamatosan lehet etetni, de maximum 10 kg/csapat etetőanyag használható fel. 

Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) maximum 1 liter lehet. Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni a mérlegelésig életben kell tartani, hogy utána vissza lehessen helyezni a vízbe. 

Az éjszakai horgászat ideje alatt a horgászhelyeket meg kell világítani. 

Egyéb szabályok:

A nevezéssel minden induló versenyző elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. 

Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, kinyilatkozzák, hogy a versenyző egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. Érték- és csomagmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak. 

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési vagy regisztrációs lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki. 

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető. A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják. A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a bajnokságról és a versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják és publikálhatják, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak. A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltése önkéntes adatközlés. 

A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a bajnokság szervezői a nevezéskor megadott adatokat a vonatkozó normák előírásainak megfelelően adatbázisukban tárolják. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

Rantal Béla (Compó) tel: 06 70 4567747 főszervező