Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság

2017.12.07

spartai-banner.jpg

 VII. Országos Rendészeti Bajnokság

V E R S E N Y K I Í R Á S

 

Facebook esemény:

facebookbutton.png

 

A bajnokság célja:

Az országos bajnoki címek és helyezések eldöntése. Az edzésmódszer népszerűsítése. A rendészeti munkához szükséges speciális erő-állóképesség fejlesztésének elősegítése. Az egészséges életmóddal, sporttáplálkozással, valamint a legújabb edzésmódszerekkel kapcsolatos tapasztalatcsere. A résztvevők szakmai tapasztalatcseréjének biztosítása, valamint a munkatársi és sportbaráti kapcsolatok erősítése.


A bajnokság ideje, helye:

2018. február 22.  09.00

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 
Kiképző Központ
Debrecen, Mikes Kelemen utca 4.


A bajnokság rendezője:

Hajdú Rendészeti Sportegyesület

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

 

A bajnokság résztvevői:

  • rendészeti szervek és fegyveres testületek tagjai, munkatársai
  • rendészeti sportegyesületek tagjai
  • meghívott szervek tagjai

 

Nevezés:

Nevezési határidő: 2018. február 12. 12.00

A nevezést lezártuk!

 

Nevezési kategóriák:

  • csapat (1 nő + 2 férfi)
  • férfi egyéni
  • női egyéni

A csapatban induló versenyzők egyénileg is értékelésre kerülnek.


Díjazás:

I-III. helyezett csapatok: serleg, érem, oklevél, tárgyjutalom
I-III. helyezett női egyéni kategóriák: érem, oklevél, tárgyjutalom
I-III. helyezett férfi egyéni kategóriák: érem, oklevél, tárgyjutalom

Minden versenyző, aki sikeresen teljesíti a pályát emlékérmet, a csapatok emléklapot kapnak ajándékba.

Minden versenyzőt és csapatvezetőt egy tál meleg étellel várunk ebédre.


Nevezési díj és költségek:

Nevezési díj nincs, a versenyen történő indulás ingyenes.

A verseny szerepel a Belügyminisztérium 2018. évi Sport Naptárában, így a részvétel szolgálati útnak minősíthető.


A bajnokság lebonyolítása:

A Spártai 300 Meghívásos Rendészeti Bajnokság feladatainak végrehajtása a rendészeti hivatásra jellemző speciális és szigorú szabályrendszer jellegét és szellemiségét képviseli. Ennek megfelelően a versenyzőnek olyan felkészült állapotban érdemes belekezdenie egy-egy feladat végrehajtásába, hogy azt előre láthatóan eredményesen és biztonságosan be is tudja fejezni.

A bajnokság nevezett versenyzői az előzetes sorsolásnak megfelelő sorrendben kezdik a feladatok végrehajtását.

A 7 állomáspontból és 300 ismétlésszámból álló feladatsor leküzdése időméréssel történik. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt, szabályos végrehajtással teljesíti a pályát.

A versenyző a kijelölt keretből rajtol és küzdi le a feladatokat.

A pihenőidő a végrehajtás idejébe beleszámít.

Az utolsó feladat leküzdését követően az időmérés akkor áll meg, amikor a versenyző beérkezik a pálya végén található kijelölt keretbe.

A versenypályákon a feladatok szabályos végrehajtásáért versenybírók felelnek, akik az ismétléseket hangosan számolják. A szabálytalan gyakorlatok nem kerülnek számolásra.

A feladatok teljesítésének időkorlátja 18 perc, az a versenyző, aki az időkorlátot túllépi, kizárásra kerül.


Feladatok leírása

1. Húzódzkodkodás

Ismétlés:
Hölgyeknek - 15x
Férfiaknak - 25x

Teljesen kinyújtott karú függésből húzódzkodás, amíg az áll a rúd fölé nem kerül. A kipping technika megengedett. A végrehajtást több alkalommal is meg lehet szakítani, ekkor a versenyző elengedheti a rudat és tetszőleges ideig pihenhet. A pihenőidő beleszámít a végrehajtás idejébe. A pihenő időt követően, amikor a versenyző folytatni kívánja a gyakorlatot, újra a kiinduló pozícióból kell kezdenie a húzódzkodást, tehát felugorva lendületet venni nem lehet.

 

2. Felhúzás

Ismétlés:
Hölgyeknek - 50x 40 kg
Férfiaknak - 50x60 kg

A kétkezes rúd a talajon, a versenyző a kijelölt helyen áll. A rudat két kézzel kell elemelni a talajtól az egyénileg előre kijelölt és jelzett mértékig, de legalább a test függőleges helyzetéig, nyújtott csípőízületig. Pihenni kizárólag úgy lehet, hogy a versenyző legalább egy kézzel érinti a rudat. A pihenő száma nincs korlátozva. Abban az esetben, ha a versenyző mindkét kézzel elengedi a rudat, kizárásra kerül. A rúd felemás fogása megengedett.

 

3. Karhajlítás és nyújtás mellső fekvőtámaszban

Ismétlés:
Hölgyeknek - 30x
Férfiaknak - 50x

A versenyző a kijelölt helyen, vállszélességű, nyújtott karú mellső fekvőtámaszban helyezkedik el, lábak zárva. A kiinduló helyzetből karhajlítás, amíg a mellkas nem érinti a jelző berendezést, majd karnyújtás a kiinduló pontban jelölt magasságig. Pihenni kizárólag nyújtott karú mellső fekvőtámaszban lehet, a kezek felváltva történő pihentetése megengedett.

 

4. Felugrás 60 cm-es (+ - 2 cm) dobogóra páros lábbal

Ismétlés:
Hölgyeknek - 50x
Férfiaknak - 50x

A versenyző a kijelölt helyen áll, majd páros lábbal kell felugrania a 60 cm magas dobogóra. A felugráskor a versenyzőnek térd- és csípőízületet ki kell nyújtania, valamint valamelyik kezével meg kell érintenie az előzetesen kijelölt jelzőberendezést. Pihenni kizárólag a kiindulási helyzet kijelölt keretében állva lehet, annak elhagyása kizárást von maga után.

 

5. "Ablaktörlő”

Ismétlés:
Hölgyeknek - 50x 40 kg
Férfiaknak - 50x 60 kg

A versenyző a talajon hanyattfekvésben fekszik, miközben a 40/60 kg súlyú rudat nyújtott karokkal kezében tartja. Lábai zártan, a jobb és bal oldalt elhelyezett zsámolyok valamelyikén. A zsámolyokat 25-25-ször kell megérintenie a lábának boka alatti részével. Pihenni kizárólag a lábak zsámolyon tartásával lehet, a rúd leengedése kizárással jár.

 

6. Talajtól a fej fölé Kettlebell-el

Ismétlés:
Hölgyeknek - 25-25x 12 kg
Férfiaknak - 25-25x 16 kg

A versenyző a kijelölt keretben foglal helyet a 12/16 kg-os kettlebellt egy kézzel elemeli a talajról, majd a feje fölé nyomja, amíg karja nyújtott állapotba kerül, az előzetesen kijelölt pontig. A kettlebellnek minden ismétlésnél érintenie kell a talajt a kijelölt keretben. 25 ismétlés után a versenyzőnek kezet kell váltania és a másik kezével is el kell érnie a 25 ismétlésszámot. Pihenni kizárólag a kettlebell kézzel történő érintése mellett lehet. Kézváltás kizárólag a szabályos 25 ismétlést követően lehetséges.

 

7. Húzódzkodás

Ismétlés:
Hölgyeknek - 15x
Férfiaknak - 25x

Teljesen kinyújtott karú függésből húzódzkodás, amíg az áll a rúd fölé nem kerül. A kipping technika megengedett. A végrehajtást több alkalommal is meg lehet szakítani, ekkor a versenyző elengedheti a rudat és tetszőleges ideig pihenhet. A pihenőidő beleszámít a végrehajtás idejébe. A pihenő időt követően, amikor a versenyző folytatni kívánja a gyakorlatot, újra a kiinduló pozícióból kell kezdenie a húzódzkodást, tehát felugorva lendületet venni nem lehet.

 

A bajnokság egyéb szabályai:

A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett károkért kártérítésre nem kötelezhetők.

Érték- és csomagmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak.

A bajnokságon induló versenyzők rajtszámot kapnak, melyet a szervezők a nevezésnél alkoholos filctollal a versenyző karjára, jól láthatóan írnak fel.

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.

A szervezőkkel, a bírókkal vagy a sporttársaival szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a bajnokságból kizárásra kerülnek.

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a bajnokságról és a versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják és publikálhatják, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltésével és aláírásával a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltése önkéntes adatközlés. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a bajnokság szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

 

Az óvás szabályai:

A versenypályákon minden versenyzőt 2 fő szakképzett versenybíró kísér, az ő munkájukat felsőfokú sportszakmai képesítéssel rendelkező főbíró felügyeli.

Óvásra a helyszínen, az óvásra okot adó eseménytől számított 20 percen belül, a szervezőbizottság elnökénél, 20.000 Ft óvási díj befizetését követően van lehetőség.

Óvás esetén a szervezőbizottság vezetője összehívja a bajnokság bíróit, valamint a főbírót, akik döntenek az óvás jogosságát és a szükséges intézkedéseket illetően.

 

További információ:

Facebook esemény:

 

https://www.facebook.com/events/1457273414358488/?active_tab=discussion

 

Balogh József főszervező

  • +36-70/371-75-42
  • BM: 32/59-00
  • hrsedebrecen@gmail.com

Nevezések

Egyéni női:

1. Oláh Ágota
2. Bucskó Rita
3. Tóth Frida
4. Márton Valéria
5. Sztupák Regina

Egyéni férfi:

1. Csengő Szabolcs
2. Dr. Butyka László
3. Máhli Péter
4. Fábián Péter
5. Pethe Sándor
6. Szőllősi Bence
7. Sipos Szabolcs
8. Tisza Dénes
9. Demeter Szabolcs
10. Nagy Szabolcs
11. Sóvári Ferenc
12. Fóri Zsolt
13. Illés Zoltán
14. Csillag István
15. Enisz Máté
16. Romsics Ádám
17. Kádár-Szél Ákos
18. Krányák Ádám
19. Nagy Árpád
20. Kincses Bence
21. Plásztán György
22. Sári Tibor
23. Pap Ferenc
24. Csapi Viktor
25. Juhász-Nagy Gábor
26. Olasz Tamás
27. Horváth Zoltán
28. Váradi Gergő
29. Dr. Kecskés István
30. Villányi Tamás László
31. Jakab Gàbor
32. Lados Balázs
33. Horváth Csaba
34. Gyömrei Sándor
35. Molnár Balázs
36. Beke László
37. Kovács-Z. Gábor
38. Erdei László
39. Molnárné Dobó Anita
40. Ungvári Csaba
41. Hársch Attila
42. Meszesán Zsolt Zoltán
43. Gyöngyösi F. Tamás
44. Papp Sándor
45. Csekő Dávid
46. Szabó Máté
47. Pintér Sándor
48. Szilágyi Csaba
49. Vojtek Csaba
50. Varga Tamás
51. Szabó Norbert
52. Balázs-Herczeg Csaba
53. Hodos Lajos Zsolt
54. Fülöp Gergely
55. Bucher Barnabas
56. Danyi Szabolcs
57. Gergely Balázs
 

Csapat:

1. BRFK Team (Oláh Ágota, Máhli Péter, Fábián Péter)
2. Zöldikék (Bucskó Rita, Pethe Sándor, Szőllősi Bence)
3. Hírös 1. (Tóth Frida, Illés Zoltán, Csillag István)
4. Hírös 2. (Márton Valéria, Romsics Ádám, Kádár-Szél Ákos)
5. KEMRFK Wodom (Sztupák Regina, Horváth Csaba, Gyömrei Sándor)

  

plakat.jpg